четвер, 15 жовтня 2015 р.

Звіт
про проведення Тижня початкових класів

       Відповідно до річного плану роботи школи з 12 жовтня по 16 жовтня 2015 року в школі проходив Тиждень початкових класів.
      Кожен день Тижня мав певний напрямок.

     День відкриття. Розпочався з лінійки, де було оголошено про відкриття Тижня, план роботи. Кожний клас отримав Путівник від Мудрої Сови із зазначеними заходами на весь тиждень.
    Було проведено конкурс малюнків  «Добро очима дітей».
    Оформлено стенд «Тиждень початкових класів»
    День української мови розпочався конкурсом, оголошеним Пані Каліграфією. По класах пройшли виставки кращих зошитів «Зошит посміхається».
    В 1 класі проведено конкурс скоромовок «Скоро мовлю скоромовку», де учні вправлялись в правильній та чіткій дикції.
     Учні 4 класу розгадували мовні ребуси, та вміло користувалися додатковою літературою. Провели виховний захід «Звучи, моя мово чарівна».  Школярі переконалися , що для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь, а також це наша гордість, бо все, що зроблено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Мова наша красива і багата, мелодійна і щира, як душа українського народу, тому її потрібно любити, шанувати, як батька і матір, родину і Батьківщину. Учні  із задоволенням  читали  свої улюблені вірші про мову.
    В 1 класі пройшла творча виставка під креативною назвою «Літери-образи», де діти показали свою фантазію, іноді в простих речах, але по-дитячому цікаво.
    В День казки пройшли інсценізації казок. Зверталась увага на вміння вести діалоги, інтонувати речення, входити в образ, передавати настрій героїв.
   Творчо підійшли учні до завдання «Придумати кінцівку казки». Найбільше сподобалась казка «Подорож осіннього листочка» та « Справжній друг».
    В кожному класі пройшов перегляд улюблених мультфільмів. Наймолодші школярі приготували виставку малюнків «Улюблений казковий герой».
     День здоров’я та спорту для учнів початкової школи був самим рухливим і веселим. Спільно з учителем фізичної культури проведено конкурс «Веселі старти», де перемогла ДРУЖБА!
      В кожному класі розучувалися фізкультхвилинки.
      На перерві учні 3-4 клаів залучали всіх бажаючих до розучування народних ігор. Це дало позитивний результат, так як учні під час великої перерви проводили вільний час організовано.
      Протягом тижня в шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Любій малечі про цікаві речі», а також пройшла зустріч за круглим столом «Ми знаємо і шануємо народні  свята та звичаї». Де була презентована книга «Свята, традиція та звичаї українського народу».  Школярі дізналися багато нового про свято «Покрови Пресвятої Богородиці», читали вірші та розповідали народні прикмети пов’язані з цим святом.

      Фінальним акордом Тижня  стала  лінійка, де в урочистій обстановці було підведено підсумки Тижня, визначено переможців, найактивніших учасників та нагороджено  Грамотами.

Немає коментарів:

Дописати коментар